Saturday, 15 June 2013

HEBAT! SAYA FAHAM APA YANG KUCING SAYA CAKAP! ;o

Salam.

Beat pasti semua pernah gunakan google translate. Ianya sungguh memudahkan terutamanya bagi pelajar. Tapi bagaimana jika ada teknologi yang membolehkan kita 'translate' kan suara binatang? Lihat video dibawah.


Google sebenarnya telah lama membangunkan teknologi ini dan Beat telah pun menggunakannya. It's awesome! I dont know if it's another Google prank but the truth is kita boleh install aplikasi ni di Google app.
Klik sini untuk download

Ianya mudah dengan korang hanya perlu memilih  binatang apa yang hendak di'translate'kan suaranya dan tekan listen pada aplikasi. Tekan pada translation untuk mengetahui hasilnya. Happy conversation!:p

 




6 comments:

  1. heee.... >.< mcm2 skrg nih xD xlama lagi leh face to face smbil BW agaknyer,,,hahahah xD

    ReplyDelete
  2. Hebat aplikasi ini.

    Jawapan untuk pertanyaan akak kat blog pokok2u tu saya ceritakan di sini

    -4 muka surat tu untuk satu solat.Sebelum solat baca 2 dan selepas solat baca 2 muka surat. Dalam sehari kena habiskan satu juzuk.Dalam satu juzuk ada 20 muka surat. Dapat baca satu juzuk satu hari.dapat sempurnakan 30 juzuk dalam 30 hari insyallah dapat khatam 1 Al_Quran 30 juzuk dalam sebulan. Boleh rujuk langkah 1-3 di atas.Nak tahu boleh baca di blog saya. terima kasih '

    ReplyDelete
  3. Wah canggih apps ni..mcm2 dah skrg ni dunia teknologi kan :) rmh parents kt kg tu insyaallah siap bln sept 2013 :)

    ReplyDelete
  4. bagus info ni...nak install lah...

    tengs..

    ReplyDelete
  5. xtau pun ada app. nie..nak try jugak

    ReplyDelete