Monday, 24 June 2013

TIPS UNTUK MUDAHKAN HIDUP KITA : part 2

Salam.

Beberapa tips yang mungkin membantu :

1. Rasa susah untuk telan pil? the truth is, kita perlu tundukkan sedikit kepala ke hadapan, bukannya mendongak ke atas.



2. Burger yang besar, sos dan mayonis yang banyak selalunya susah untuk dimakan sebab sos akan meleleh keluar. Tips, terbalikkan burger korang. Boleh mengurangkan lelehan sos.



3. Bila korang nak 'cross' tulisan agar tak dibaca orang lain, jangan buat scrappy lines, korang just tulis another word or letters on top of the unwanted word.

 When you want to cross words out you don’t want to be legible, instead of scribbling over them, write random letters and words over the original. 

4. Suka makan buah delima? Rendam Buah delima dalam air sejuk untuk memudahkan korang keluarkan isinya.

coopie:

Realtalk, if you open a pomegranate in cold water you can take away the membrane and be left with this

5. Bila korang tengok DVD, jangan terus tekan play sebab iklan dan copyright warning dari dvd akan dimainkan sekaligus. Mainkan movie korang menggunakan scene selection. Pilih first chapter.



27 comments:

  1. ..no 1 tu blh d praktikkan..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. byk yang kita tak tau rupa² lain apa yg kita buat :)
      ZirahNamia's Blog

      Delete
  2. Petua utk buah delima tu kakak suka sebab kakak boleh katakan setiap 3-4 hari sekali mesti makan tapi tak tahu pun ada petua ini. Terima kasih:)

    ReplyDelete
  3. no 2 tu selalu diamalkan...
    no 3 juga akak rasa bermanfaat

    ReplyDelete
  4. ok baru tau pasal makan burger terbalik tu. boleh apply pasni

    ReplyDelete
  5. wah tips yg berguna. serius tak pernah tau pulak yg burger tu =)

    ReplyDelete
  6. wah..banyak betul tip kat sini...boleh di gunakan ne...buah delima tu anak dara suka makan,...yg tukang kopik..mamanya ne..kena kuarkan bubuh dalam tupperware senang nak makan..

    ReplyDelete
  7. assalamualaikum...menarik2 ni..:)

    ReplyDelete
  8. Best tips ni . Memang senang hidup . Hehe

    ReplyDelete
  9. hahaha...tips yg buat hidup jd senang!! :D

    ReplyDelete
  10. tak pernah terpikir pun sebelum ni.. hehe

    ReplyDelete
  11. ada benarnya semua tips di atas.. memudahkan kita semua..

    ReplyDelete
  12. haha burger besar lapar lak
    www.kucinghitam.net

    ReplyDelete
  13. Burger besar x muat mulut.

    ReplyDelete
  14. ooooo.. burger kena makan terbalik ke? kena kuar kejap beli nih.. nak cuba.. hahahaha

    ReplyDelete
  15. bagusnya. even simple tp memng mepercepatkan keje kita

    ReplyDelete
  16. berger tu kemain besar ...
    yang tips no 1 tu nak try...

    ReplyDelete
  17. interesting..good tips..

    ReplyDelete
  18. tips2 menarik yang boleh diamalkan ni .,, tq

    ReplyDelete
  19. Owh...nnt nak try tips no 1 & no 4 tu. Saya memang jenis susah nak telan pil ni. Dan saya memang suka buah delima.

    ReplyDelete
  20. tips menarik.. banyak yang baru tahu :)

    ReplyDelete