Tuesday, 18 June 2013

JOM BERINTERNET HANYA MENGGUNAKAN MOUSE

Salam.

Korang pernah dengar smooth gestures? smooth gestures adalah aplikasi dari Google Chrome yang membolehkan korang gunakan google tanpa perlu menggunakan keyboard dan hanya menggunakan mouse.

Selalunya bila kita nak buka new tab, kita akan tekan pada simbol new tab seperti di bawah  kan?



dengan menggunakan smooth gestures kita hanya perlu right click pada mouse (jangan lepas) dan gerakkan mouse ke atas. New tab akan terhasil. Gunakan pada mana-mana web.


terdapat banyak lagi command yang boleh korang pelajari dan ini semestinya memudahkan penggunaan chrome.selamat mencuba ok. Checkout video ni.






9 comments:

  1. wow. baru taw pasal benda ni. nice info! :)

    ReplyDelete
  2. xberapa faham sgt, kena ulang baca ni

    ReplyDelete
  3. saya pun baru tau.. laju je teknologi sekarang ni. tak sempat nak mengejor. hihi

    ReplyDelete
  4. fifi cube tak jadi pon.. hihi..

    ReplyDelete
  5. nice sharing.. baru tahu.. thanks ya..

    ReplyDelete