Thursday, 13 June 2013

Lupakan cara menaip kuno smartphone korang, pelajari teknik terbaru menaip yang super pantas!

Salam.

Ever feel congested with your little tiny phone keyboard ? Ia akan menjadi lebih masalah jika kita menaip with a single hand.

Thanks to Google, diorang telah mencipta satu teknik menaip yang direka daripada teknologi Morse Code.
Menerusi Gmail Tap, bayangkan kita hanya menggunakan 2 kekunci daripada 26 kekunci biasa di smartphone.

Ia mungkin mengambil masa untuk mengingati kod-kod huruf yang diringkaskan pada 2 kekunci tetapi bila dah mahir, I bet you'll love it so much! Reminder, Its only for gmail ok...jom kita download di sini.

Video cool untuk tappers!











13 comments:

  1. Kakak masih blur tak dapat captured lagi dari yg diperkatakan..

    ReplyDelete
  2. Pergh!!! dunia dah semakin dahsyat ni!

    ReplyDelete
  3. Sungguh menarik! Mungkin permulaan agak payah mengingati...tapi alah bisa tegal biasa, ianya pasti memudahkan

    ReplyDelete
  4. kih3 saya masih terkedek2 taip guna smartphone...bgus ni...:)

    ReplyDelete
  5. Hmmm...bestnye....tpi kna hafal coding dulu lah yea...

    ReplyDelete
  6. alamak... kena try nie..ehe...makin dasyat teknologi sekarang

    ReplyDelete
  7. agak kritikal utk mgingat tanda2 tu -,- huh...hahahaha

    ReplyDelete
  8. nk kena igt 2 yg mkan masa skit

    ReplyDelete