Wednesday, 12 June 2013

Cetak diri sendiri dengan 3D. Teknologi dari Jepun yang super amazing!

Salam.

Selalunya kita akan ke kedai gambar untuk print gambar mengikut saiz kertas yang pelbagai. Bayangkan kita inginkan gambar kita di print secara 3D, fully detailed!.

Di Jepun sudah ada teknologi tersebut dan diberi nama Omote3D. Walaupun kosnya mencecah USD250, tetapi hasilnya berlainan dan kreatif pasti menarik ramai pelanggan.

For Muslim, kita hanya adore teknologi yang Jepun dah capai ni, tapi still kena ikut pesan Nabi SAW, patung sama sekali diharamkan kecuali untuk kanak-kanak sebagai mainannya.

Pada saya, daripada kita asyik bergosip artis, why not kita bangunkan alfarabi, Ibnu Sina moden dalam komuniti dan bergosip tentang teknologi pulak kan?

Video penghasilan Omote3D. Super cool! Must see!




















12 comments:

  1. Wah... hebat kan teknologi mereka.

    ReplyDelete
  2. hebat...Allah mmg bg kat mereka ni segala kepandaian..ar-Rahim.syurga dunia

    ReplyDelete
    Replies
    1. Allah bg sama rata,,kita ja yang malas kak

      Delete
  3. terbaik teknologi nippon ni...copy 3d makanan la...boleh display kat restoren...haha

    ReplyDelete
  4. Teknologi dah tak terkejar ni semakin hari semakin hebat!

    ReplyDelete
  5. follower ke 201

    Hai.. how are u?..
    done follow.. jom follow blog teman.. heee.. http://tengkubutang.blogspot.com/

    klu minat kucen leh follow blog ni jugak.. =)
    http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

    ReplyDelete
  6. Bestnye...nak print org org tersayang lah...buat pngubat rndu...huhuhu....

    ReplyDelete
  7. waaaaaa... sangat canggih!! love it. kat malaysia ada tak?

    ReplyDelete
  8. lepas ni hot toys semua boleh buat sendiri hihi

    ReplyDelete
  9. kalau ada kt malaysia , konfem aku sanggup kumpul duit nak buat .heheheh

    ReplyDelete