Tuesday, 25 June 2013

TIPS UNTUK MUDAHKAN HIDUP KITA : part 3

Salam.

1. Cara cepat untuk tukar UPPERCASE dan lowercase di Microsoft Words, Powerpoint ? Highlight perkataan yang ingin korang tukar dan tekan shift + F3.



2. Di supermarket, barang yang mahal selalunya diorang letak pada rak yang berada pada kedudukan paras mata (eye level) kita supaya senang dilihat. Lihat barang yang terletak di atas dan bawah rak for a better deals.



3. Bila korang shopping groceries di Tesco atau di lain-lain tempat, list kan barang yang hendak dibeli  berdasarkan permulaan rak pertama di pintu masuk hingga ke tempat jualan barang basah. Dengan ini, korang tak perlu patah balik jika terlepas sesuatu barang. Letih jugak nak jalan satu Tesco.



4. Bila korang beli twisties or any snack, buka plastiknya dibawah supaya perasa snack turun ke bawah dan menjadi rata.



5. Beat suka pakai multi ink pen, Korang? multi ink for different task. Hopefully akan ada pen + liquid paper.

17 comments:

  1. info menarik dan berguna.. kena cuba praktikkan nih

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup byk yg dpt tau benda br arini :)
      Free Download Majalah, TV Series, Watch Anime & Movie Online @ ZirahNamia's Blog

      Delete
  2. Kita yg merancang nak cari yg mudah so kenalah cari jalannya kan...

    ReplyDelete
  3. ye, yg terakhir tu harap2 ade la suatu hari nnt. senang skit nak wat keje... hehehe

    ReplyDelete
  4. Good tips. Suka yg no 4 & No 1 tu ☺☺

    ReplyDelete
  5. thannk you for sharing this tips & info! :)

    ReplyDelete
  6. best jugak ye if ada pen yg ada liquit paper..senang nak padam..Tapi teringat zaman sekolah dulu.. cikgu kata jgn guna liquit paper.. kalau salah just garis satu line guna pembaris je.. Hmm..

    ReplyDelete
  7. terima kaseh , memang tips ni baik utk di gunakan...

    ReplyDelete
  8. pen tu tak suka guna sebab dakwat selalunya tak best.. hihi.. bagus semua tips ni.. :D

    ReplyDelete
  9. tips membeli belah yang bagus. pen multi tasking tu memang saya tengah cari, tapi belum terbeli lagi.

    ReplyDelete
  10. thanx untuk perkongsian ni :)

    ReplyDelete
  11. no5 tu patut ade inovasi baru. pen berserta liquid. nice idea:)

    ReplyDelete
  12. good tips.. tapi kan .. akak memang tak boleh nak guna multi pen tu dik oi.. rasa mcm pegang batang pen yang besar.

    Dah biasa kot manjakan tangan ni.

    part keropok tu. still akak tak tau yang kena bukak plastik bawah tu. plastik yg mana eh?

    ReplyDelete
  13. ha3..btol gak 2 :) nice sharing

    ReplyDelete