Tuesday, 11 September 2012

Bagaimana menjana income RM1000 sehari!

residual income

salam.

Baru ni saya terjumpa sorang rakan dalam satu majlis sempena hari kemerdekaan. Bersembang lama jugak dengan dia dan saya mula perhatikan yang rakan saya dah banyak berubah dari segi penampilan. Beliau kelihatan segak dan seperti seorang bos.

Memberanikan diri saya tanya dia apa kerja dia sekarang...dia cakap macam biasa la bro keja makan gaji. Saya tak percaya dia hanya kerja makan gaji sebab dia nampak lain sangat. Desak punya desak, akhirnya dia pun buka rahsia yang saya sendiri terkejut beruk!

Rupa-rupanya dia ada buat trade emas secara online. Dah lama jugak la dia trade benda nih dan sampai sekarang income yang dia dapat mencecah RM1000 sehari!!! Saya tak percaya pada mulanya tapi berdasarkan cerita rakan-rakan lain memang dia buat trade dan dapat untung sebanyak tu...saya tanya dia lagi kenapa masih keja makan gaji...dia cakap trade emas nih tak berapa selamat di Malaysia. So dia kerja tetap nih sebagai backup.

Baru saya teringat dalam suratkhabar ada cerita pasal BNM tengah siasat kelompok yang menjalankan trade emas nih dan salah satu syarikat yang termasuk dalam siasatan adalah syarikat rakan saya nih...well saya tengok sampai tak der perkembangan pun..mungkin masih dalam siasatan.

Apapun saya seronok tengok rakan saya nih dapat hidup senang sekarang...saya tak berani nak masuk sebab dah banyak kali terkena. Apapun, manusia takkan pernah puas dengan harta dunia...biar dapat segunung emas pun dia tetap tak puas...betul?

20 comments:

  1. Betul tu...manusia ni ada aje yang tak cukup.
    Kadangkala baik juga sifat mcm tu, sebab akan memberi manusia tu motivasi untuk terus berusaha. Tapi, jangan lah terlebih sangat tanpa menimbang baik buruknya, kelak tersadung ke tanah.. sakit ooo...

    ReplyDelete
  2. betul tuh. jgn mudah terjerat. awal2 memang sedap. takut nt la.. kedepan kita tak tau.. L mmg xcaye mende2 gini..

    ReplyDelete
  3. btul3.. baik kite sndri wat bisnes sndri.. xprlu nk join MLM.. hehe.. XD

    btw, nk jwb soklan awk tnye psl cmane nk dptkn BE Nuffnang.. >_<
    Nuffnang akn bg kat blog yg trafik blognye up & bgus. ade stangah blogger cpat dpt BE, ade yg lmbat dpt or xpenah dpt lg w/pun dh setahun blogging, sumernye depends on trafik blog diorg..
    don't worry.. sy dh lame blogging br dpt BE, ngehehehe.. XD

    ReplyDelete
  4. wah... byk ye.. sampai 1k sehari..

    ReplyDelete
  5. fana..BF shida pn masuk lah labur emas nih..mmg income byk tgk kawan dia pon hdup sng..dia bru nk mncuba hope selamatlah huhuhu..

    ReplyDelete
  6. wahhh..banyak nya...untung la....=)

    ReplyDelete
  7. Nice post. I was checking continuously this blog and I'm impressed! Extremely useful information particularly the last part :) I care for such info a lot. I was looking for this particular information for a long time. Thank you and best of luck.

    Also visit my site :: wordpress.com

    ReplyDelete
  8. My brother recommended I might like this web site.
    He was entirely right. This post actually made my day.
    You can not imagine just how much time I had spent for this information!

    Thanks!

    Here is my webpage: parttime vacatures arnhem

    ReplyDelete
  9. Hey There. I found your blog using msn. This is a really well written article.

    I will make sure to bookmark it and come back to read more of your useful information.
    Thanks for the post. I will certainly comeback.


    Visit my web-site: france holidays 2012 self catering

    ReplyDelete
  10. Your way of describing all in this article is really good, all be capable of effortlessly know
    it, Thanks a lot.

    Take a look at my blog post - francesca battistelli strangely dim chords

    ReplyDelete
  11. Today, I went to the beach front with my children. I found a sea shell and gave it to my
    4 year old daughter and said "You can hear the ocean if you put this to your ear."
    She put the shell to her ear and screamed. There was a hermit crab inside and it pinched her
    ear. She never wants to go back! LoL I know this is totally off topic but I had to tell someone!


    Also visit my web-site luxe vakantiehuizen

    ReplyDelete
  12. It's amazing to pay a quick visit this web page and reading the views of all mates concerning this paragraph, while I am also eager of getting familiarity.

    Here is my blog: website

    ReplyDelete
  13. You made some good points there. I looked on the net to learn more about
    the issue and found most people will go along with your views on this web site.


    Have a look at my web page vakantiehuisje frankrijk

    ReplyDelete
  14. Wonderful article! This is the type of info that
    are supposed to be shared across the web. Disgrace on the seek
    engines for not positioning this put up higher! Come on over and discuss with my
    site . Thank you =)

    my web-site :: particuliere vakantiehuizen

    ReplyDelete
  15. Great blog here! Also your website loads up fast!
    What web host are you using? Can I get your affiliate link to
    your host? I wish my web site loaded up as fast as
    yours lol

    Feel free to visit my webpage: vakantiehuisje frankrijk

    ReplyDelete
  16. Hey there would you mind letting me know which web host you're utilizing? I've loaded your blog in 3 completely different
    internet browsers and I must say this blog loads a lot quicker
    then most. Can you recommend a good hosting provider at a honest price?
    Thanks, I appreciate it!

    Also visit my blog post: huis huren frankrijk

    ReplyDelete